Open NK boomslepen in Kuinderbos

Boomslepen met paarden.
Foto: Peter Tendler - Moritzburg

In wedstrijdverband boomslepen met paarden is terug! In het Kuinderbos wordt op 25 en 26 mei een eerste open NK gehouden, in aanloop naar het NK.

Boomslepen met paarden is een vorm van bosarbeid die weer in opkomst is, nu de jonge bossen die zijn geplant na de stormen van 1990 en 2007 aan dunningen toe zijn. In het weekend van 25 en 26 mei vindt het Open Nationale Kampioenschap Boomslepen plaats op het terrein van Staatbosbeheer in het Kuinderbos. Dé ideale plek waar paarden, mensen en ondernemers bij elkaar komen.

Verschillende deelnemers zullen parcoursen afleggen met hun paarden en pony’s. Klein en groot, enkelspan en dubbelspan, met nu al opgaves uit Nederland en Duitsland: iedereen is welkom! De deelnemers proberen de snelste tijd neer te zetten en zo min mogelijk fouten te maken in de hindernissen.

Tweedaags evenement

De wedstrijden beginnen beide dagen om 09:00. Het beloofd dan ook een gezellig weekend te worden, met gratis entree en voldoende parkeerruimte op korte afstand, verschillende stands, foodstands met lokaal eten en verkoelende ijsjes, krachtpatsers, verscheidene shows en workshops. Voor kinderen is er een springkussen.

Let op: parkeren voor de gehele dag kost 2,-. Graag contant betalen want in het bos is geen pin.

De Fryske Boomsleper, Staatsbosbeheer en Aeres Hogeschool slaan de handen ineen om dit evenement te organiseren en nodigen iedereen uit.

Deelnemers kunnen zich nog aanmelden door een e-mail te sturen naar: [email protected]

NK boomslepen

De 15 beste Nederlanders van deze open NK strijden in het Eventing weekend van 26 tm 28 juli om de titel NK boomstamslepen. Eveneens in het Kuinderbos.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden