Werkzaamheden Zuidwesterring (Noordoostpolder)

Afsluiting Zuidwesterringweg
Afsluiting Zuidwesterringweg
Foto: Provincie Flevoland

Van maandag 13 mei tot en met vrijdag 19 juli wordt in vier fases gewerkt aan de Zuidwesterringweg bij Tollebeek. De werkzaamheden leveren overlast op voor het verkeer.

Werkzaamheden

Om de veiligheid te vergroten op de Zuidwesterringweg, wordt de weg verbreed naar 7,30 meter. De verbreding bestaat uit ribbelstroken en glasbollen die bestuurders attenderen op het einde van de rijstrook. De kruising met de Staartweg krijgt een veiligere inrichting. Zo wordt de bocht verlegd en verbreed en komt er een verhoging tussen de rijstroken. Verlichting op het kruispunt verhoogt de attentiewaarde. Op de kruising met de Karel Doormanweg wordt het plateau verwijderd en opnieuw aangebracht.

Planning

Het werk aan de Zuidwesterringweg is in vier fases opgeknipt om de overlast voor de omgeving te beperken. Fase 1 betreft het traject tussen de Urkerweg en de Tollebekerweg en duurt van 13 mei tot en met 26 mei. Tegelijkertijd wordt er ook gewerkt aan het traject tussen de Tollebekerbrug en het viaduct over de A6. Deze fase (1A) duurt iets langer, namelijk tot en met 7 juni. Tijdens fase 1A is de kruising met de Karel Doormanweg één aaneengesloten week dicht. Het noordelijke deel van de Karel Doormanweg is dan alleen bereikbaar via Emmeloord; het zuidelijke deel via Urk (Domineesweg).

In fase 2, van 27 mei tot en met 30 juni, wordt gewerkt aan de Zuidwesterringweg tussen de Tollebekerweg en Zuidwesterringweg 38. De kruising met de Tollebekerweg is uiterlijk 7 juni weer open. Het fietspad is dicht en (brom)fietsers worden omgeleid via het Urkerdwarspad. Het Urkerdwarspad is daarom afgesloten voor doorgaand verkeer.

Het laatste traject (fase 4), tussen Zuidwesterringweg 38 en de Steenbanktocht is dicht van 1 juli tot en met 19 juli. Tijdens deze werkzaamheden is de directe route naar Urk afgesloten, zowel vanuit de richting Espel als Tollebeek.

Omleidingen 

Tijdens de verschillende fases gelden omleidingsroutes voor het wegverkeer. De algemene omleidingsroute voor verkeer tussen Tollebeek en Espel loopt via de Urkerweg, Hannie Schaftweg en Espelerweg. Ook het fietspad is tijdens een aantal fases afgesloten. De omleidingen staan ter plaatse met borden aangegeven.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.flevowegen.nl, inclusief alle detailinformatie per fase en omleidingskaarten. Ook kunnen weggebruikers zich hier aanmelden voor de SMS-waarschuwingsdienst waarmee ze per SMS op de hoogte worden gehouden van calamiteiten of werkzaamheden aan de Zuidwesterringweg (of andere provinciale wegen).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen