Paddentrek Kuinderbos zoekt begeleiders

Het overzetten van padden in het Kuinderbos is al jaren een noodzaak, maar ook een happening. Om dat voort te kunnen zetten zoekt Staatsbosbeheer vrijwilligers.

Ook dit jaar komen er ruim 500 kinderen Staatsbosbeheer helpen met het veilig overzetten van padden en kikkers. Het overzetten wordt begeleid door vrijwilligers. Om daar continuïteit in te behouden, zoekt Staatsbosbeheer nieuwe vrijwilligers voor volgend jaar.

 Wat te doen als vrijwilliger

  • Van tevoren wordt een schema gemaakt van de scholen die zich hebben aangemeld.
  • Op de aangegeven doordeweekse dag meldt de school zich om 9:00 uur bij de werkschuur aan de Hopweg 21 in Bant. U vangt samen met 1 of 2 begeleiders vanuit Staatsbosbeheer de school op. U verzorgt voor de kinderen een presentatie over de kikkers en padden en legt uit wat de bedoeling is. Er is een kant en klare PowerPoint-presentatie hiervoor beschikbaar en alles wordt van tevoren klaar gezet door Staatsbosbeheer.
  • Daarna gaat u met de kinderen en begeleiders van Staatsbosbeheer en de school op stap. Langs de paddenschermen aan de Hopweg en Schoterweg zijn om de 15 meter kokers ingegraven waarin de padden zitten. De klas wordt in groepjes opgesplitst en steeds om en om gaat een groepje langs de kokers op de padden en kikkers eruit halen.
  • De padden en kikkers worden in de emmers gedaan en langs route aan de overkant van de weg uitgezet.
  • De route is ongeveer 4 km.
  • U bent ongeveer rond 11:00-11:30 uur terug bij de werkschuur.

De paddentrek begint altijd zo rond eind februari/begin maart en gaat door tot uiterlijk half april. Bent u één of meerdere ochtenden per week in deze periode beschikbaar zijn en heeft u interesse, dan kunt u zich via de mail wenden tot boswachter Harco Bergman: [email protected]

Tot en met 1 april is het mogelijk om een keer mee te lopen met de huidige vrijwilligers en scholen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen