Amfibieën al massaal op trektocht

Padden overzetten in Kuinderbos.
Padden overzetten in Kuinderbos.
Foto: mhpublicaties.nl

Jaarlijks plaatst Staatsbosbeheer in het Kuinderbos een zogenaamd paddenraster. Dagelijks worden door een aantal Staatsbosbeheer vrijwilligers, samen met leden van het  IVN Noordoostpolder en de boswachter de schouders onder dit project gezet en worden duizenden padden, kikkers en salamanders veilig over de weg gezet. In 2014 was het Kuinderbos zelfs de locatie waar in Nederland de meeste amfibieën werden overgezet.

Het voorjaar is uitzonderlijk vroeg begonnen voor de padden, kikkers en salamanders, inmiddels staat de teller al op bijna 600. Nog nooit waren er al zoveel dieren die voor 1 maart aan hun jaarlijkse trektocht begonnen. Op vrijdag 1 maart zal de basisschool Wolvega-zuid de spits afbijten en daarna zal er in maart elke dag een andere basisschool komen helpen. De groep worden begeleid door vrijwilligers van Staatsbosbeheer en IVN afdeling Noordoostpolder. Op 4 maart helpt de Ruiterschool uit Kuinre en op 5 maart de Fondalieschool uit Creil. Totaal gaan meer dan 500 kinderen helpen.

zelf helpen

Op zaterdag  16 maart 2019 om 9.00 uur start de boswachter met een korte diapresentatie over padden, kikkers en salamanders waarna het raster gecontroleerd gaat worden door belangstellenden. De excursie zal ca. 11.00 uur afgelopen zijn. Op de Kruising Hopweg-Schoterweg zal een bord komen te staan met de ‘score’ van het aantal veilig overgezette amfibieën. Max 25 deelnemers, honden kunnen aangelijnd meelopen. Opgave via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen