Informatieavond Aeres MBO Emmeloord

Foto: Aeres

Aeres MBO Emmeloord houdt dinsdag 26 februari van 19 tot 20 uur een informatieavond in het schoolgebouw aan de Balkan 16 in Emmeloord.

Aeres biedt 6 mbo opleidingen aan passend bij de groene sector: Loonwerk en Techniek, Melkveehouderij, Paardenhouderij, Toegepaste Biologie en Groene Ruimte en Plant en Business. Tijdens de avond is er een algemene voorlichting en van elke opleiding is een docent aanwezig voor vragen.

Vernieuwde opleiding Plant & Business

De opleiding Plant & Business niveau 3 en 4 is vanaf dit schooljaar vernieuwd. Studenten worden breed opgeleid voor beroepen in Agro- en foodsector. Denk aan adviseur, vertegenwoordiger of teeltbegeleider.

In de regio zijn veel bedrijven gevestigd die staan te springen om goed opgeleide mensen. Veel van die bedrijven zijn internationaal georiƫnteerd. Met de vernieuwing binnen de opleiding wordt een leerling daarop voorbereid.

De invulling komt tot stand in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en het Agrofoodcluster. Als vanouds is het ook nog steeds de opleiding voor de bedrijfsopvolger.

Leren in de praktijk

Binnen de opleidingen is veel aandacht voor praktijkleren. Zo houdt de opleiding Toegepaste Biologie zich bezig met de ontwikkeling van een voedselbos in het Emmelerbos. De gemeente Noordoostpolder werkt mee aan dit initiatief.

Dankzij de zogenoemde praktijkcarrousel krijgen de leerlingen van mbo melkveehouderij les van top-melkveehouders op hun bedrijven. De opleiding loonwerk en techniek werkt veel samen met de loonwerk en mechanisatiebedrijven.

Sinds dit jaar hebben de leerlingen een gloednieuwe trekker van mechanisatiebedrijf Rotink tot hun beschikking en lenen ze machines van de loonwerkbedrijven in de buurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen