Winkels Intertoys blijven open

Intertoys Urk
Intertoys Urk
Foto: Maps Google

Speelgoedwinkelketen Intertoys heeft uitstel van betaling aangevraagd. De winkels blijven echter open, ook in Emmeloord en op Urk.

Intertoys heeft ruim 3.200 medewerkers (1.600 fte) verdeeld over circa 300 winkels in Nederland en België, 2 distributiecentra en een hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast kent Intertoys nog ruim 100 franchisenemers in Nederland.

“Aanleiding voor deze vergaande stap is de aanhoudende druk op de gehele detailhandel. Toenemende online-verkopen hebben de verkoop van speelgoedwinkels de afgelopen tien jaar met 50% doen dalen. Daar komt voor een speciaalwinkel als Intertoys ook toenemende concurrentie van discounters buiten de traditionele speelgoedmarkt bij”, schrijft de directie in een persbericht.

Franchisenemers Frank & Hetty Faber van Intertoys Emmeloord schrijven op Facebook dat zij na na dik 26 jaar ondernemerschap nog steeds dé speelgoed winkel van Emmeloord en omgeving willen zijn. “Wij hebben genoeg mogelijkheden om te zorgen dat onze winkel goed gevuld blijft met mooi speelgoed.”

Het team van Intertoys Urk gebruikt op sociale media woorden van gelijke strekking om de klanten gerust te stellen: “Gelukkig voor ons en jullie zijn wij een geheel zelfstandige winkel, dit dit jaar al 24 jaar op Urk bestaat”.

Cadeaubonnen van Intertoys kunnen nog worden gebruikt. Er worden geen nieuwe meer uitgegeven.

 

https://twitter.com/Intertoysurk/status/1095761183322312705

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen