Vakantiepleegouders gezocht

Pax Kinderhulp
Pax Kinderhulp
Foto: Urk Pax Kinderhulp

Pax Kinderhulp NOP-Urk nodigt elke zomer twintig Poolse kinderen uit om in de NOP en op Urk gezonde lucht en plezier te ‘tanken’. De kinderen hebben het echt nodig om even uit hun dagelijkse omgeving weg te zijn. Die kans krijgen ze tijdens een vakantie in Nederland. Het gaat om de periode van 13 tot 28 juli.

De kinderen tussen 9 en 12 jaar logeren in gastgezinnen die hen 2 weken gastvrij opnemen. Zijn jullie het vakantiegezin dat wij zoeken voor deze zomer? Kom dan 6 februari naar de bibliotheek voor meer informatie.

Poolse kinderen

Het gaat om kinderen uit de omgeving van Katowice, het industriële hart van Polen. Een gebied waar men veel problemen kent, als werkloosheid, echtscheidingen, alcoholmisbruik en gezinsverlating. De kinderen leven in een vervuilde omgeving, in arme gezinnen of in een kindertehuis. Echt kind zijn is hier niet mogelijk.

Vakantie in Nederland

Tijdens de twee weken in Nederland genieten de kinderen van het leven bij hun vakantiegezin, van de gewone dagelijkse dingen en van de activiteiten die door de werkgroep Pax Kinderhulp NOP-Urk georganiseerd worden. Plezier hebben, buiten zijn, samen spelen, genieten en kind zijn.

De jongens en meisjes vinden het fantastisch; ze krijgen weer hoop en hebben een onvergetelijke tijd.
Herinneringen om hun hele leven aan terug te denken. Er komt een Poolse begeleider/tolk mee naar
Nederland, die samen met de werkgroep de begeleiding van de kinderen verzorgt en de vakantiegezinnen ondersteunt.

Vakantiegezinnen

Pax Kinderhulp NOP-Urk zoekt vakantiegezinnen die een warm hart hebben voor kinderen. Voor wie er over nadenkt om vakantiegezin te worden, is er een informatiepakket en volgt er een gesprek met leden van de werkgroep. Dit alles is geheel vrijblijvend.

Woensdagmiddag 6 februari van 14:00-17:00 uur is Pax Kinderhulp in FlevoMeer Bibliotheek Urk aanwezig om vragen te beantwoorden of een informatiepakket op te halen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen