Stem op je favoriete Kern met Pit-project

Foto: KNHM-foundation

De provinciale Kern met Pit-dagen worden op 19 januari 2019 gehouden. Vanuit Noordoostpolder dingen drie projecten mee en op Urk één.

De KNHM-foundation heeft al meer dan 3.000 bewonersinitiatieven in Nederland ondersteunt met subsidies. Op kernmetpit.nl zijn alle aanvragen voor 2019 te vinden. Iedereen kan een stem uitbrengen. Klik hier voor de projecten in Flevoland.

Kern met Pit-projecten in Noordoostpolder en op Urk zijn:

Vlindertuin in De Zuidert

Wijkplatform De Zuidert in Emmeloord heeft als doelstelling het verfraaien van de wijk en bijdragen aan het behouden en beleven van natuur in de directe woonomgeving.

De beoogde locatie is een volkstuinencomplex, waar een aantal hobbyboeren diverse soorten schapen en kippen hebben lopen. Het complex wordt veel bezocht door bewoners en cliënten zorginstelling.

Overkapping De Bosfluiter

Het verenigingsgebouw De Bosfluiter in Luttelgeest vraagt om een overkapping van het buitenterras. “Door deze overdekte buitenplaats kunnen wij onder andere de vele buurtverenigingen de mogelijkheid bieden om hun activiteiten altijd door te laten gaan.”

Openbare boekenkast Marknesse

Dorpsbelang Marknesse wil met de openbare boekenkast in het pioniersgebouwtje in het centrum van het dorp lezen stimuleren en laagdrempelig maken en sociale contacten bevorderen. “Ook de groep toeristen, die het dorp aandoen via de aanlegsteigers kunnen we voorzien van verschillende informatie en boeken. En het is duurzaam door hergebruik.”

Uitnodigende speelplek Urk

Buurtvereniging Torpedo’s op Urk wil een openbare, voor iedereen toegankelijke speelplek die geschikt is voor kinderen van 2 tot 15 jaar.

Reacties

article
20128
Stem op je favoriete Kern met Pit-project
De provinciale Kern met Pit-dagen worden op 19 januari 2019 gehouden. Vanuit Noordoostpolder dingen drie
https://noordoostpolder.nieuws.nl/nieuws/20128/stem-favoriete-kern-met-pit-project/
2019-01-11T09:37:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/01/11093632/kern-met-pit.jpg
De Bosfluiter, Kern met Pit, openbare boekenkast, vlindertuin
Cultuur, Nieuws