Eindejaars Plantenjacht brengt winterbloeiers in beeld

Foto: Pixabay.com

Wie goed om zich heenkijkt ziet planten in bloei. FLORON, Natuurorganisatie voor het behoud van de wilde flora van Nederland, vraagt hulp bij het registreren.

In de winter wordt er maar weinig gekeken naar planten, daarom is er ook maar weinig bekend van winterbloeiers. Met de jaarlijkse Eindejaars Plantenjacht brengt FLORON hier verandering in.

“Door de extreem droge zomer zijn veel planten pas laat in het jaar tot bloei gekomen. In combinatie met de vrij zachte wintermaanden belooft het dit jaar een b(l)oeiende Eindejaars Plantenjacht te worden”, aldus Nature Today.

Iedereen kan meedoen aan de Eindejaars Plantenjacht. De regels zijn eenvoudig: Kies een moment tussen dinsdag 25 december (eerste kerstdag) en donderdag 3 januari, met goed weer voor een wandeling. Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan. Tuinplanten tellen niet mee.

Geef de resultaten door aan FLORON via Plantenjacht.nl en deel je ervaringen met foto’s van winterbloeiers op Facebook en Twitter met #plantenjacht.

Voor meer informatie: naturetoday.com

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen