Onvoldoende draagvlak fusie basisscholen Rutten

Foto: Pixabay.com

Er komt geen onderzoek naar een mogelijke fusie tussen de twee basisscholen in Rutten. De twee gaan wel samenwonen in het Kindcentrum in de nieuw te bouwen MFA.

De katholieke en openbare basisscholen in het dorp zijn jaren geleden al opgegaan in de Paulusschool. De Paulusschool en pc-school Sjaloom hebben nu nog elk een schoolgebouw. Het aanstaande Kindcentrum waarin ook de basisscholen worden ondergebracht zou een mooie aanleiding zijn om volledig te fuseren.

Maar daarvoor bestaat er te weinig draagvlak onder de ouders, zo bleek uit een enquête die de beide stichtingsbesturen op verzoek van de medezeggenschapsraden (mr’s) hebben laten uitvoeren.

Geen draagvlak voor fusie

“De grens van 75% voorstemmers werd op één van de scholen niet gehaald”, schrijven de mr’s in een gezamenlijk bericht in dorpskrant ‘Rep en Roer’. Een onderzoek naar een eventuele fusie wordt daarom niet opgestart.

“We hebben duidelijk afgesproken dat, ongeacht hoe de uitslag zal zijn, we blijven investeren in de samenwerking tussen de twee scholen. We zitten straks toch onder één dak met elkaar. We delen een plein, we delen een gebouw en we delen de zorg voor de kinderen uit Rutten. Het Kindcentrum is hier een mooi voorbeeld van”, aldus de mr’s in hun schrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen