Meer geld ‘Fysieke investeringen in water’

Foto: mhpublicaties.nl

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten meer geld uit te trekken voor het verstrekken van subsidies voor de subsidieregeling ‘Fysieke investeringen water’.

Uit de 24 ingediende subsidieaanvragen die tussen 5 maart en 25 mei zijn ingediend, blijkt dat de Flevolandse agrariërs gemotiveerd zijn om te investeren in vernieuwingen die de waterkwaliteit ten goede komen. Met de ophoging van het subsidieplafond kiest de provincie ervoor om zoveel mogelijk goede initiatieven voor het verbeteren van de waterkwaliteit op het Flevolandse platteland te ondersteunen.

Veel enthousiasme

Begin 2018 werd € 2.170.000 beschikbaar gesteld om investeringen te stimuleren die de agrarische sector moderniseren en daarbij een positieve bijdrage leveren aan de internationale waterdoelen. Onder de 24 aanvragen voor subsidie zitten veel kwalitatief goede aanvragen.

Gedeputeerde Harold Hofstra: “Het verbeteren van de waterkwaliteit is een internationale opgave, daar moeten en willen we onze verantwoordelijkheid in nemen. Ik ben er trots op dat de Flevolandse agrariërs hier enthousiast mee aan de slag willen. Hoe meer goede initiatieven we kunnen ondersteunen met subsidie, des te groter het effect op de waterkwaliteit. Daarom hebben we besloten om het voor deze regeling beschikbare bedrag op te hogen naar € 2.450.000, zo ontstaat er meer ruimte om projecten die aan de criteria van de regeling voldoen te honoreren.”

Naar verwachting worden alle aanvragers voor het eind van het jaar geïnformeerd over het al dan niet ontvangen van subsidie voor hun ingediende projectplan.

Meer informatie over POP3 is te vinden op flevoland.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen