Nagele gaat voor proefwijk aardgasvrij

Foto: mhpublicaties.nl

Energiek Nagele en de prijswinnaars van ‘Nagele in Balans’ willen Nagele voordragen als proefwijk voor aardgasvrije wijken. Minister Ollongren heeft gemeentes gevraagd om proefwijken aan te dragen en stelt daarvoor budget beschikbaar.

Gemeente Noordoostpolder is blij met het initiatief en stelt voor het benodigde uitvoeringsplan ca. 24.000 euro beschikbaar.

Energiek Nagele maakt uitvoeringsplan

Het opstellen van het uitvoeringsplan is een van de voorwaarden voor de aanvraag proeftuin aardgasvrije bestaande wijken. Deze aanvraag moet voor 1 juli 2018 binnen zijn bij het Ministerie, om een bijdrage te ontvangen voor de uitvoering.

Energiek Nagele heeft eerder een prijsvraag uitgezet in het kader van een zoektocht naar inspirerende en betekenisvolle oplossingen op het gebied van duurzame energie. Deze prijsvraag is onder meer gedaan in samenwerking met het RCE, de provincie Flevoland en de gemeente.

Nagele in Balans heeft die prijsvraag gewonnen. De jury koos unaniem voor dat plan, onder andere omdat het plan op kort termijn uitvoerbaar is. Dit is één van de voorwaarden die gesteld worden aan het starten van een proeftuin aardgasvrije bestaande wijken.

Landelijke proef aardgasvrije wijken

Het streven is om in 2018 met circa 20 wijken te kunnen starten, waaronder vier wijken in Groningen en één in Rotterdam-Zuid. Een aanvraag kan alleen worden ingediend door een gemeente, voor maximaal één wijk. En er moet al in 2018 gestart worden met de uitvoering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen