Afsluiting A6 afrit Bant voor aanleg rotonde

De A6 afrit Bant is van maandag 30 april tot en met vrijdag 11 mei gedeeltelijk afgesloten. De afsluiting is het gevolg van de aanleg van een rotonde op de afrit.

Tijdens de werkzaamheden is bij Bant de afrit vanaf Emmeloord en de oprit richting Lemmer afgesloten. Teven is de Oosterringweg (N715) afgesloten tussen de westelijke op- en afrit A6 Bant en het Friesepad. Omleidingsroutes staan met borden aangegeven.

De oprit naar Emmeloord en de afrit vanaf Lemmer blijven geopend, behalve van dinsdag 1 mei tot en met donderdag 3 mei van 19.30 uur tot 06.00 uur. Rijkswaterstaat verricht dan onderhoud aan et wegdek van de A6.

Omleidingsroutes voor aanleg rotonde

Voor verkeer vanuit de richting Luttelgeest/Kuinre loopt de omleidingsroute via de Kuinderweg en Muntweg (N351). Verkeer vanuit de richting Creil/Bant wordt omgeleid via de Banterweg en Muntweg (N718 en N351).

Voor verkeer dat zich op de A6 bevindt, loopt de omleidingsroute voor beide richtingen via afrit 15 Emmeloord de Munt. Verkeer richting Bant/Creil gaat daarna verder via de Muntweg en Banterweg; verkeer richting Luttelgeest/Kuinre wordt via de Muntweg en Kuinderweg geleid.

Ook het fietspad wordt afgesloten. De noordelijke omleidingsroute loopt via de Schoterweg en het Ruttensepad; de zuidelijke omleidingsroute via het Friesepad en de Banterweg.

Aanleg rotonde

In opdracht van Rijkswaterstaat legt Provincie Flevoland een rotonde aan op de op- en afrit A6 Bant. In het kader van het landelijk project ‘Meer Veilig 3’ worden door heel het land verkeersveiligheidsmaatregelen getroffen op rijkswegen.

De maatregelen moeten zorgen voor een afname van ongevallen. Binnen Flevoland betreft dit drie locaties: twee bij Almere en één bij Bant. De locaties zijn geselecteerd op basis van ongevallenanalyses (aantal ongevallen gecombineerd met de ernst van de afloop).

Na analyse van de afrit bij Bant heeft Rijkswaterstaat ervoor gekozen om het huidige kruispunt te vervangen door een rotonde. In de basis is een rotonde de veiligste kruispuntvorm. Rotondes zijn goed zichtbaar en zorgen voor een verlaging van de verkeerssnelheid. De doorstroming van het verkeer is op rotondes meestal beter dan op kruispunten, waardoor de uitstoot van gassen en het lawaai afneemt.

Werkzaamheden plateau Oosterringweg

Tegelijk met de werkzaamheden aan de op- en afrit, wordt het plateau (drempel) ter hoogte van het AZC vervangen. Bij controle is gebleken dat het plateau niet voldoet aan de eisen. Het plateau wordt daarom verwijderd en direct opnieuw aangelegd.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 7 tot en met woensdag 9 mei, tussen 08.00 en 15.00 uur. Het wordt tegelijk met de werkzaamheden aan de rotonde A6 Bant uitgevoerd om de overlast te beperken.

De werkzaamheden zorgen voor een afsluiting van de Oosterringweg tussen de kruising met de Wellerzandweg en de rotonde met de Kuinderweg. Een omleidingsroute wordt aangegeven. De Oosterringweg is alleen op maandag en dinsdag tussen 08.00 en 15.00 uur afgesloten; op woensdag leiden de werkzaamheden niet tot een afsluiting van de Oosterringweg. Er geldt dan – en ook buiten de genoemde werkuren – ter hoogte van het werkvak een snelheidsbeperking.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen