Schaliegasdreiging Noordoostpolder van de baan

Foto: SchaliegasVrijNOP

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft donderdag 15 februari in de Tweede Kamer gezegd dat er in Nederland niet naar schaliegas geboord gaat worden. Daarmee is ook de dreiging voor Noordoostpolder van de baan.

Opgeluchte kamerleden twitterden hier gisterenmiddag over. Berichten die meteen werden opgepikt door tegenstanders van schaliegasboringen in Noordoostpolder. ,,Er worden in de komende Structuurvisie Ondergrond geen locaties gereserveerd of anderszins aangewezen voor schaliegaswinning. Dat zei minister Eric Wiebes… tijdens een debat met de Tweede Kamer. “Dat doen we niet meer, het is afgeserveerd”.”, aldus Energeia.nl

Het burgerinitiatief Schaliegas Vrij Noordoostpolder en het samenwerkingsverband Tegengas Noordoostpolder hebben veel gedaan aan bewustwording wat betreft de risico’s en actiegevoerd in Den Haag om boringen in Noordoostpolder tegen te gaan. Ook de gemeente Noordoostpolder heeft openlijk standpunt ingenomen tegen schaliegasboringen in Noordoostpolder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen