Cursus ‘digisterker’ in digitale overheid

Foto:

In de FlevoMeer Bibliotheek in Emmeloord wordt weer een gratis cursus aangeboden om mensen wegwijs te laten worden in de digitale overheid. De cursus start op dinsdag 13 februari 2018.

De overheid werkt steeds meer digitaal en met een persoonlijke DigiD. Of het nu gaat om het aanvragen van zorg of huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of om werk zoeken. Ook de aankondiging van het verdwijnen van de ‘blauwe envelop’ heeft bij mensen veel onrust veroorzaakt.

Om hierin zelf de juiste weg te kunnen vinden, wordt vanaf dinsdag 16 januari 2018 vier weken lang de cursus Werken met de elektronische overheid gegeven in de FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

Wegwijs in digitale overheid

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van anderhalf uur. Het is geen internetcursus, er wordt dus enige digitale ervaring verwacht van de deelnemers. Na afloop volgt er geen examen. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig emailadres.

De cursus start op dinsdag 13 februari 2018. Er zijn 2 instapmomenten, les 1 en les 2, 3 en 4 samen. Alle vier de lessen volgen is ook mogelijk. Op de eerste dag wordt er een DigiD aangemaakt. Wie al in het bezit is van een DigID, kan instappen in les 2, op 20 februari 2018.

De lestijden zijn van 10.30 tot 12.00 uur in de FlevoMeer Bibliotheek te Emmeloord. Cursisten kunnen zich aanmelden via de balie, of via www.flevomeerbibliotheek.nl/digisterker. Aan de lessen zijn geen kosten verbonden.

Zie voor meer informatie over Digisterker ook: www.digisterker.nl

Iedereen is uitgenodigd voor deze praktische cursus in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder op dinsdag 13, 20, 27 februari en 6 maart 2018.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen