Zonnepanelen PCR en bieb Emmeloord in gebruik genomen

Foto: publicdomainpictures.net

De bijna 400 zonnepanelen op het dak van de bibliotheek in Emmeloord zijn zaterdagmorgen 9 december officieel in gebruik genomen. Een aantal maakt deel uit van een postcoderoosproject.

200 zonnepanelen zijn voor de energievoorziening van de bibliotheek. FlevoMeer Bibliotheek Emmeloord heeft de rest van het dak beschikbaar gesteld voor een postcoderoosproject waarin leden van de bibliotheek binnen het postcodegebied kunnen participeren. Er is ruimte voor zo’n 166 panelen.

De coöperatie EnergiePioniers Noordoostpolder, onderdeel van Pioniers van de Toekomst, heeft de leiding over het postcoderoosproject. De aanschaf van panelen en het onderhoud worden door de EPN gedaan.

Voor dit project zijn de deelnemers ondergebracht in een aparte afdeling van de coöperatie. Alle administratieve zaken en contact met overheden en belastingdienst worden door EPN gedaan of ondersteund.

Voor de EPN is dit het tweede postcoderoosproject. Het eerste project in Marknesse is in het voorjaar van 2017 in gebruik genomen. Dit project omvat180 panelen die op het dak van een bedrijfspand van Verwer liggen.

Energiemaatschappij NLD

De energie wordt afgenomen door coöperatie Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD) waar EPN lid van is. Hiermee wordt gegarandeerd dat de stroom alleen geleverd wordt aan mensen die bewust kiezen voor groene stroom.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen