Wijkplatform Emmelhage kritisch over gasloze wijk

Emmelhage fase 2
Emmelhage fase 2
Foto: gem. NOP

De gemeenteraad stemde maandagavond in met het bestemmingsplan voor Emmelhage fase 2. Dat maakt de bouw van ongeveer 270 gasloze woningen mogelijk.

Voorzitter Westhuis van Wijkplatform Emmelhage was voor de besluitvorming kritisch op het college. Volgens hem heeft het platform niet kunnen meepraten over de plannen.

Westhuis pleitte daarom maandag voor uitstel van de besluitvorming, zodat de mening van het wijkplatform alsnog besproken kan worden. De voorzitter vraagt zich onder meer af of kopers staan te springen om het gasloze karakter van de wijk.

Nieuwe bewoners moeten het straks met een alternatief voor gas doen. ,,Is de markt daar al wel rijp voor?”, vraagt Westhuis zich af.

Volgens wethouder Haagsma is dat zeker het geval. Tijdens inloopavond bleek de animo voor een kavel groot. Die avond was voor het wijkplatform ook de mogelijkheid geweest om over het plan van gedachten te wisselen, aldus de wethouder. Die erkent wel dat dit wellicht beter met het platform gecommuniceerd had kunnen worden.

Ook planoloog Schuitemaker van de Scholtens Groep toonde zich maandag kritisch. Het bedrijf met verschillende grondposities vreest dat de gemeente vervolgfases wil schrappen. Emmelhage zou aanvankelijk uit vijf fases bestaan.

Volgens Haagsma is dat niet het geval, maar is de situatie in de woningbouw de laatste jaren drastisch veranderd. Onder meer CDA’er Goos wees erop dat het ‘juist verstandig’ is om nu te kiezen voor gefaseerde plannen.

De raad betreurde dat het wijkplatform niet beter is betrokken, maar kon zich vinden in de beantwoording van de wethouder. Uiteindelijk stemde alleen de SP tegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen