(Update) Brand verwoest tussenwoning Van Diggelenstraat

Foto: pol. NOP/Urk

Aan de Van Diggelenstraat in Emmeloord is dinsdagmorgen 14 november 2017 een tussenwoning uitgebrand. De bewoners waren niet thuis. Een brandweerman raakte licht gewond.

De brand werd rond 8.45 uur ontdekt vanuit de Bonifatius Mavo. Medewerkers van de school alarmeerden de brandweer en waarschuwden omwonenden. Buurtbewoners werden vervolgens opgevangen in de school.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de woning. Zij kregen assistentie van de blusgroepen uit Marknesse en Ens en de hoogwerker uit Lelystad. 

De bewoners van de woning waren, op het moment van het uitbreken van de brand, niet thuis. Tijdens de bluswerkzaamheden raakte een brandweerman lichtgewond door een vallende dakpan. Er raakte verder niemand gewond.

De woning brandde volledig uit en is niet meer bewoonbaar. De naastgelegen woningen liepen voornamelijk rook- en roetschade op. Het is onduidelijk hoe de brand precies is ontstaan.

Update 15nov17 

Dinsdagavond rond 21.00 uur moest de brandweer opnieuw in actie bij de uitgebrande woning. De brand was weer opgelaaid en zorgde opnieuw voor veel rook. De hoogwerker uit Lelystad moest er weer aan te pas komen, omdat de vuurhaard moeilijk te bereiken was.

Uit voorzorg waren de naastgelegen woningen al ontruimd. Daar hing wat lichte rook, maar dit werd met behulp van een ventilator verdreven. Over de oorzaak van de grote brand is tot op heden nog niets bekend. Voor de getroffen bewoners is er inmiddels onderdak geregeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen