‘Jaarlijkse exercitie’ VVD zonder succes

Willem Keur
Willem Keur
Foto: Erik Driessen

De VVD vond maandag geen meerderheid in de gemeenteraad voor het verlagen van de Onroerend Zaakbelasting. Als het aan de liberalen ligt, zouden inwoners van Noordoostpolder 1 procent minder OZB hoeven te betalen. Het college kiest juist voor een lichte verhoging.

Volgens Willem Keur van de VVD moet de gemeente zorgen dat de kosten voor de burger ‘structureel zo laag mogelijk’ zijn. Hij wijst er ook op dat het college de OZB een paar jaar geleden met 42 procent verhoogde ‘om hier de tent overeind te houden’.

Partijgenoot en wethouder Hans Wijnants ziet het net wat anders dan Keur. Hij sprak over een ‘jaarlijkse exercitie’ van de VVD, omdat de partij elk jaar pleit voor verlagen van de OZB. “De gemeente moet tegen zo laag mogelijke kosten zoveel mogelijk realiseren voor de burger. En wij hebben op allerlei terreinen nog veel ambities”, aldus de wethouder, die het amendement daarom afraadde.

Veel behoefte aan discussie over het amendement van de VVD hadden de andere partijen niet. “Wij besteden dit geld liever aan de mensen aan de onderkant die het echt nodig hebben”, zei Henriëtte van Keulen namens ChristenUnie/SGP.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen