Gemeenteraad wil golfbaan uit de blubber halen

Foto: Maps Google

Ondanks veel kritiek en vraagtekens trekt de gemeenteraad vermoedelijk 420.000 euro uit voor de renovatie van de golfbaan aan de Casteleynsweg.

Alleen SP en D66 willen tijdens de gemeenteraad van komende maandag verder praten over het onderwerp, bleek maandagavond tijdens de commissie Samenleving.

Golfbaan op De Terp al sinds aanleg te vochtig

Penningmeester Max Brus lichtte tijdens dat rondetafelgesprek de blubberige situatie van zijn golfclub toe. Eigenlijk al sinds de aanleg in 2008 is de baan op De Terp te vochtig. In de natte seizoenen kunnen de 750 leden daarom de helft van de tijd niet golven.

,,Wij hebben niet meteen aan de bel getrokken, omdat we dachten dat de situatie zou verbeteren als De Terp verder zou inklinken”, antwoordde Brus op vragen van de SP.

Die ‘achteraf ijdele hoop’ was ook voor de gemeente reden om niet in te grijpen, zei wethouder Haagsma maandag. Hij trok uitvoerig het boetekleed aan. ,,Dit project had beter begeleid kunnen en moeten worden. Wij hadden onvoldoende kennis over de aanleg van een golfbaan. Daarom hadden we externe expertise moeten inschakelen”, aldus de wethouder.

Ruim 4 ton nodig voor verbeteren golfbaan

Pas nadat een onderzoek van de gemeente een eerder onderzoek dat de golfclub liet uitvoeren ondersteunde, kwam de gemeente wel in actie. En dat betekent dat er 420.000 euro nodig is voor het vervangen van de toplaag.

Garanties dat de problemen definitief van de baan zijn, geeft Haagsma niet. ,,De Terp is nog steeds aan het nazakken. Ik kan geen enkele belofte doen over hoe de baan zich zal gedragen.”

Een claim neerleggen bij de betrokken aannemer blijkt ‘niet valide’, antwoordde Haagsma maandag op vragen van onder meer ONS. Die partij vindt het ‘schrijnend’ dat het college niet eerder ingreep. ,,De burger draait nu op voor het slechte werk van de aannemer”, aldus raadslid Arjan van de Beek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen