Gemeenteraad stemt in met centrumplan

Foto: gem. NOP

De gemeenteraad is akkoord met het zogenoemde beeldkwaliteitsplan en de financiële onderbouwing van de plannen voor het stadshart van Emmeloord. Alleen SP en ONS stemden tegen.

Beide partijen stelden maandagavond nog kritische vragen over de plannen. De SP is ‘flabbergasted’ dat wethouder Suelmann ‘eigenhandig de plannen aanpast’. Volgens Juup Nijholt zijn de keuzes van de bevolking tijdens het open planproces steeds minder zichtbaar. Hij wijst bijvoorbeeld op een veranderde kleur stenen voor de Korte Achterzijde.

Wethouder Suelmann vindt het beeldkwaliteitsplan echter een goede vertaling van het open planproces. Hij gaat plannen nu bespreken met direct betrokkenen. Dat geldt ook voor bebouwing van het Jumboplein. Ondernemers meldden tijdens de vorige raadsvergadering dat ze daarin weinig heil zien.

ONS is vooral bang dat de gemeenteraad zijn controlerende functie verliest. De partij vindt dat het college wijzigingen in de plannen moet bespreken met de gemeenteraad. Fractievoorzitter Lammers bepleitte ook om de plannen voor het Jumboplein uit de programmaexploitatie te halen, omdat hij de kans op minder dan 50 procent acht dat deze doorgaan. Een amendement van ONS kreeg echter onvoldoende steun.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen