Lelyprijs 2018 voor vrijwilliger Noordoostpolder

Foto: PBCF

De Lelyprijs gaat in 2018 naar een vrijwilliger uit Noordoostpolder. De prijs is voor vrijwilligers die zich onderscheiden op het gebied van cultuur en natuur.

Twee jaar geleden won Puck van der Zwan van Urk de Lelyprijs. Een jaar later werd Stichting de Flevowand uit Biddinghuizen uitverkoren en in 2017 was Erik Wallenburg uit Zeewolde de gelukkige. Nu zoekt het Prins Bernhard Cultuurfonds opnieuw naar vrijwilligers die zich onderscheiden op het gebied van cultuur en natuur.

De prijs is bedoeld als waardering voor de vrijwilligersactiviteiten, bestaat uit een bedrag van € 2.500. Dat bedrag mag worden besteed aan cultuur of natuur. Daarnaast krijgt de winnaar een kunstwerk van Siemen Bolhuis.

Lelyprijs

De Lelyprijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep uit steeds een andere Flevolandse gemeente. Dit jaar gaat de prijs naar een kandidaat uit de Noordoostpolder, die zich provinciaal of binnen de gemeente heeft onderscheiden met culturele activiteiten. Ook vrijwilligers die zich inzetten voor de natuur komen in aanmerking

Nominaties Lelyprijs

Nominaties voor de Lelyprijs kunnen vóór 20 september 2017 worden gestuurd naar het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland, bij voorkeur per email: [email protected], o.v.v. Nominatie Lelyprijs 2018.

Per post verzenden kan naar Postbus 55, 8200 AB Lelystad. De aanmeldingen moeten voorzien worden van een motivatie

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert bijzondere initiatieven en talent op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Het fonds schenkt financiële bijdragen, schrijft opdrachten uit, organiseert prijzen en houdt beurzen.

Ook geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen