Wat willen burgers in de toekomst in Flevoland?

Flevoland
Flevoland
Foto: Maps.Google

Zaterdag 7 oktober 2017 vindt Flevolands eerste FlevoTop plaats. Inwoners van Flevoland buigen zich samen over de vraag “Hoe maken we Flevoland sterker?”.

Inzicht wat mensen willen

De provincie wil via de FlevoTop meer zicht krijgen in wat mensen vinden en op welke wijze zij betrokken willen worden bij de grote vraagstukken van de toekomst. Deze eerste FlevoTop is een initiatief van de Provinciale Staten.

Directer het gesprek aangaan

Zij zoeken hiermee naar manieren om directer het gesprek over de gewenste toekomst met inwoners aan te gaan. De FlevoTop past bij de wens van Provinciale Staten om de betrokkenheid van de Flevolanders bij de strategische opgaven te vergroten.

Vragen over de toekomst

Centraal staat hoe de toekomst van Flevoland er uit gaat zien. Onder andere hoe er voor de eigen energie kan worden gezorgd. En hoe het prettig wonen, leven en werken is en blijft. Tijdens de FlevoTop gaan Flevolanders met elkaar in gesprek over deze onderwerpen. Ieder vanuit zijn eigen ervaring, op zoek naar gezamenlijke ideeën.

Ervaringskennis benutten

Mensen in Flevoland zien in hun dagelijks leven wat werkt en wat niet. Iedereen heeft ook zijn of haar ideeën hoe het in de toekomst beter zou kunnen gaan. Of het nu gaat om de bereikbaarheid van Flevoland, de mogelijkheden om te recreëren of hoe zij wonen. Zij barsten van ideeën, ervaringen en kennis. Deze ervaringskennis wil de provincie beter benutten.

Langetermijn visie

Directe aanleiding van de FlevoTop is de Omgevingsvisie Flevolandstraks. Dat is een langetermijnvisie van provincie Flevoland op de toekomst van dit gebied. Daarin staan 7 grote opgaven voor de provincie op het gebied van onder meer energie, landbouw, bereikbaarheid, wonen, recreatie, samenleving en de eigenheid van Flevoland. In de Omgevingsvisie is beschreven welke vraagstukken er zijn, maar niet hoe die kunnen worden opgelost.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen