Energieke start Netwerk Noordoostpolder Energieneutraal

Foto: biotechnika

Het samenwerkingsverband Netwerk Noordoostpolder Energieneutraal gaat 6 juli van start. 12 partijen ondertekenen een intentieverklaring om de Noordoostpolder energieneutraal te maken.

Ruud Koornstra, de Nationale Energiecommissaris, is deze avond als gast aanwezig en zal inspirerende voorbeelden geven hoe je energieneutraal kunt worden. Ook Jetze Kempenaar van de Rabobank spreekt zich uit over de noodzaak voor energieneutraliteit.

Opstellen energieagenda

Samen gaan de partijen aan de slag om een energieagenda voor het gebied Noordoostpolder/Noordelijk Flevoland op te stellen. Op deze agenda komen projecten die bijdragen aan het energieneutraal maken van dit gebied. Het gaat daarbij om fossiele energie zo snel mogelijk te vervangen door duurzame hernieuwbare energie die van-door-en voor de polder is.

Ook richt het Netwerk zich op energiebesparing en gedragsverandering. Het Netwerk zoekt actief naar mogelijkheden om economische kansen te verzilveren, door samen te werken biedt dit een grotere kans op slagen.

Deelnemers Netwerk Noordoostpolder Energieneutraal

Bedrijven Actief Noordoostpolder (Ban), Ondernemersvereniging Groendorpen, Ronop, Rabobank Noordoostpolder-Urk, Mercatus, Stichting Energie Neutraal Noordelijk Flevoland (in oprichting), LTO Noord, Glaskracht, Samenwerkingsverband Tegengas, Stichting Pioniers van de Toekomst, Gemeente Noordoostpolder en Waterschap Zuiderzeeland.

Ondersteuning van het Netwerk

De gemeente Noordoostpolder gaat niet alleen de verklaring ondertekenen maar ook het Netwerk actief ondersteunen omdat ze de ambitie heeft om in 2030 energieneutraal te zijn. Daarnaast gaan onder andere netbeheerder Alliander en het 10-dorpenoverleg het Netwerk ondersteunen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen