Stiepe Rutten blijft dorpshuis tot komst MFA

De Stiepe in Rutten.
De Stiepe in Rutten.
Foto: mhpublicaties.nl

Wethouder Henk Suelmann heeft het college voorgesteld om De Stiepe tijdelijk in stand te houden door het te verhuren als dorpshuis. Het dorp zit anders minstens twee jaar zonder centrale ontmoetingsplaats.

In juli 2016 kocht de gemeente De Stiepe aan in Rutten om invloed uit te kunnen oefenen op de leefbaarheid en het dorpsaangezicht van Rutten. De exploitatie was in handen van een commerciële uitbater. Deze zag onlangs af van huurverlenging.

In Rutten werkt men momenteel aan de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) waarin meerdere functies worden onder gebracht. De MFA is naar verwachting medio 2019 gereed.

Het dorp wil De Stiepe tot die tijd behouden als dorpshuis. Activiteiten worden daarna ondergebracht in de MFA. Wethouder Henk Suelmann heeft het college voorgesteld om De Stiepe tijdelijk in stand te houden door het te verhuren als dorpshuis.

Behoefte aan centrale ontmoetingsplek Rutten

De vereniging voor dorspbelang vindt het belangrijk om één centrale ontmoetingsplek te hebben in het dorp zolang de MFA er nog niet staat. Anders is er kans dat verschillende activiteiten stil komen te vallen of zelfs verdwijnen.

Wethouder Suelmann: ,,Als we De Stiepe in stand kunnen houden door het gebouw te verhuren als dorpshuis, dan kunnen alle sociaal-maatschappelijke activiteiten in het dorp de komende twee jaar gewoon doorgaan. Dat is goed voor de binding in het dorp.”

Mogelijk nieuwe uitbater Stiepe in beeld

Bij de gemeente meldde zich kort geleden een geïnteresseerde kandidaat die het gebouw wil huren. Zij wil inzetten op de dorpshuisfunctie en het gebouw toegankelijk maken voor activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Mogelijk geeft dit een impuls aan de activiteiten die straks in de MFA gaan plaatsvinden. Ook wil de mogelijke nieuwe huurder de snackbar in het gebouw runnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen