Opnieuw afvaldumping in Kuinderbos

Foto: Harco Bergman

Opnieuw is er afval gedumpt in het Kuinderbos. Boswachter Harco Bergman heeft in de afgelopen vier weken een bouwcontainer vol verzameld en baalt flink.

Bergman maakt op Twitter regelmatig melding van dumping van afval in het Kuinderbos. Sinds 27 mei al weer vier keer. Afgezien van de ergernis, kost het Staatsbosbeheer veel werk om de rommel op te ruimen. Bovendien draait de bosbeheerder op voor de afvoer- en stortkosten.

Kosten die Staatsbosbeheer uiteraard op de daders probeert te verhalen. Ingeval van een dumping die werd gevonden op 31 mei is Staatsbosbeheer de dader op het spoor. ,,Die was zo dom een blauwe enveloppe met adres tussen het afval te stoppen. Dat verhaal krijgt nog wel een staartje.”

Bergman vermoedt dat de illegale dumpingen vooral het werk zijn van inwoners van aangrenzende gemeenten. Dat gold in ieder geval voor de dader die via de enveloppe viel te traceren. Die persoon woonde in Lemmer. ,,Maar het kunnen ook mensen uit Kuinre zijn die hier hun rotzooi dumpen. Zij moeten naar Steenwijk of Meppel om grof vuil weg te brengen, dan is het bos dichterbij.”

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen