KNRM in actie tijdens Lemmer Ahoy

KNRM
KNRM
Foto: commons.wikimedia.org

De KNRM station Lemmer moest zaterdag 27 mei meermalen uitrukken voor incidenten tijdens de laatste hardzeildag van Lemmer Ahoy 2017.

In de baai van Lemmer hadden twee skutsjes een aanvaring waarbij een bemanningslid klem had gezeten. De rib van Zevenwolden met een opstapper van Reddingsbrigade Lemmer hadden al eerste hulp verleend.

Aan de KNRM werd gevraagd bij het slachtoffer op het skutsje te blijven en deze naar de haven te begeleiden. Gezien de verwondingen van het slachtoffer werd een ambulance naar de haven te gestuurd.

Even later kreeg de KNRM opnieuw een verzoek twee bemanningsleden van een ander skutsje over te nemen en naar de wal te brengen. Een van hen had een snee in zijn gezicht en is afgezet bij de volgboot.

Een van de skutsjes ging in de baai van Lemmer op zijn kant. Aangezien de Palace Noordwijk van de KNRM als eerste ter plaatse was, pikte deze de bemanningsleden op die in het water terecht waren gekomen. De sleepboot van de Zevenwolden zette het schip weer overeind, waarna het zelf terug naar de haven van Lemmer kon varen.

Bij het terugkeren naar de haven werd de Palace Noordwijk nog geroepen door een skutsje waarvan de motor was uitgevallen door water in de brandstoftank.

Voor meer informatie en foto’s, kijk op de site van de KNRM

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen