Energiecoach NOP gaat van start

05 mei 2017, 12:15 Nieuws
tiesingakempenaar
Energiecoach Noordoostpolder gaat vanaf 24 mei eens per week zitting houden in de Rabobank in Emmeloord. De bank stelt hiervoor ruimte en andere faciliteiten beschikbaar.
Energiecoach NOP (EcN) is een initiatief van de stichting Pioniers van de Toekomst (PvdT) en de coöperatie Energie Pioniers Noordoostpolder (EPN) in samenwerking met Energie Advies Emmeloord (EAE). EcN gaat 24 mei van start met een spreekuurlocatie in de Rabobank en en een fysieke coach in de persoon van Marinus de Vries. Iedereen is welkom om kennis met hem te maken.
Het spreekuur wordt wekelijks gehouden op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur. Particulieren, bedrijven, verenigingen en stichtingen kunnen er terecht om geheel vrijblijvend informatie in te winnen over energiebesparing en duurzame energieopwekking.
Welke energiebesparingsmogelijkheden zijn er? Of is juist duurzame energieopwekking met zonnepanelen interessant? En misschien nog wel belangrijker, wat levert dit financieel op? En zijn er subsidiemogelijkheden voor de investeringen? Allemaal vragen waar de Energiecoach bij kan helpen. Dit in persoonlijk contact, specifiek voor ieders situatie.
energiecoachnop logo met wit

Spreekuur Energiecoach NOP in Rabobank

Tijdens de ondertekening van de huisvestingsovereenkomst zei directeur Jetze Kempenaar van de Rabobank dat zijn bank de ruimte graag ter beschikking stelt aan de EcN.
De bank is de grootste financier van wind- en zonne-energie in Nederland. Bij iedere zakelijke financieringsaanvraag weegt mee wat de ondernemer doet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De EcN faciliteren past dan ook helemaal binnen de filosofie van de bank.
,,Ons coöperatief dividend is niet alleen geld, maar ook kennis - we hebben ons eigen onderzoeksinstituut - en middelen en faciliteiten. We vinden het mooi dat we. met de faciliteiten die we hebben, dit initiatief een steuntje in de rug kunnen geven.’’

Rabobank 'clubhuis van de polder'

Daar komt bij dat de bank door de digitalisering zelf minder kantoorruimte nodig heeft. ,,We gaan ons pand zo verbouwen dat er beneden een soort werkcafé ontstaat, dan wordt het nog veel leuker om daar te zitten. We willen een soort clubhuis van de polder kunnen zijn, waar dit soort initiatieven onderdak kunnen vinden.’’
De Rabobank heeft vorig jaar 240.000 euro geschonken aan projecten in de lokale samenleving. De PvdT heeft ook een deel mogen ontvangen. ,,Onze coöperatie was daar heel enthousiast over’’, aldus Kempenaar, ,,we bekijken of we daar nu ook weer aan kunnen bijdragen.’’
Bij de foto: Henk Tiesinga (l), vz. PvdT, en Jetze Kempenaar, directeur Rabobank, ondertekenen het huisvestingscontract voor het spreekuur van de Energiecoach.