Voetbaltoernooi voor kankeronderzoek

Foto: Marco Buitenhuis

De Stichting Scoren Tegen Kanker houdt op zaterdag 20 mei een benefiet voetbaltoernooi in Emmeloord. Teams kunnen zich nog inschrijven.

De Stichting Scoren Tegen Kanker uit de Noordoostpolder doet er alles aan om onderzoek naar kanker te bekostigen. De stichtingsleden hopen daarmee dat de ziekte op een gegeven moment een chronische ziekte wordt.

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dat doel worden verschillende activiteiten georganiseerd. Afgelopen zaterdag werden benefietfeesten gehouden in Ens en in Creil. De twee teams van Ens en het team Creil-Lemmer haalden op die avond maar liefst ongeveer 22.000 euro op.

Toch wil de stichting nog veel meer bijdragen. Dat gebeurt onder andere door het beklimmen van de Alpe d ’huZes.  ,,Maar eerst staat er nog een voetbaltoernooi op het programma”, aldus voorzitter Hans Merks.

,,Dat is nog niet helemaal vol en dat moet wel. Omdat het voor een heel goed doel is en iedereen in zijn omgeving wel iemand kent met de vreselijke ziekte. Maar ook omdat het gewoon een leuk bedrijvenvoetbaltoernooi is, waarmee bedrijven echt een goed maatschappelijk doel dienen.’’

Het voetbaltoernooi tegen kanker wordt op zaterdag 20 mei gespeeld op ‘Sportpark Ervenbos’ aan de Espelerlaan in Emmeloord. Teams kunnen meedoen in de recreatiepoule of de wedstrijdpoule zodat de wedstrijden ook spannend zullen zijn. Inschrijven kan door een formulier aan te vragen via [email protected]

Lifestyleprogramma stichting Scoren tegen Kanker

De Stichting Scoren tegen Kanker heeft overigens ook een lifestyleprogramma. In dat kader werd op de benefietavond in Ens aan Coby van Ginkel een verwendag uitgereikt.

Deze moeder van vier zonen en een dochter strijdt momenteel tegen de ziekte. Drie van haar zoons gaan de Alpe D’huZes beklimmen. Coby gaat ook met haar familie mee naar Frankrijk om haar zoons aan te moedigen en bij te staan.

Meer informatie: www.stichting-scorentegenkanker.nl

Bij de foto: Jaap Jonker die ook de Alpe d’HuZes gaat beklimmen op 1 juni kwam met het idee om voor Coby van Ginkel (rechts) een verwendag aan te vragen. Foto: Marco Buitenhuis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen