Bijeenkomst Nationaal ZorgFonds in Emmeloord

jan 23 2017, 16:20 Nieuws
lilian marijnissen
Het Comité Nationaal ZorgFonds Noordoostpolder houdt donderdag 26 januari een avond over het Nationaal ZorgFonds in MFC Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord. Gastspreker is Lilian Marijnissen.
Lilian Marijnissen is oud FNV-bestuurder en betrokken bij de 'red de zorg' actie. Tevens is Gert Muller, gezins- en relatietherapeut te gast. Iedereen is van harte welkom om mee te praten, luisteren en/of zijn haar vragen te stellen.

Eén Nationaal ZorgFonds als basiszorgverzekering

Ieder jaar maken de zorgverzekeraars gemiddeld een miljard euro winst. Dit geld wordt niet besteed aan goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de vier grote verzekeraars, stelt Comité Nationaal ZorgFonds Noordoostpolder.
,,Daarbovenop besteden de zorgverzekeraars honderden miljoenen per jaar aan het overstapcircus. En wanneer u ziek bent wordt u door het ‘eigen risico’ beboet met 385 euro.''
Eén Nationaal ZorgFonds als basiszorgverzekering voor iedereen, zonder eigen risico. ,,Misschien wel het beste idee van de afgelopen tien jaar. Een basisverzekering waarin ook de tandarts, de geestelijke gezondheidszorg en de fysiotherapeut zijn opgenomen. Het Centraal Planbureau heeft het zorgplan doorgerekend en kwam tot de conclusie, dat het haalbaar en betaalbaar is.''

Steunbetuigingen

Landelijk wordt het initiatief Nationaal Zorgfonds al gesteund door 245.000 mensen. In de Noordoostpolder en Urk zijn er al meer dan 1200 sympathisanten die het Nationaal ZorgFonds steunen. ,,Maar dat kunnen er natuurlijk nog veel meer zijn. Verandering gaat niet vanzelf, door deze avond aanwezig te zijn betuig je je steun!'', aldus het comité.
De avond vindt plaats in de MFC Nieuw Jeruzalemkerk, Cornelis Dirkszplein 10, Emmeloord. Inloop vanaf 19.30 uur en om 20.00 uur start de avond. De avond is gratis toegankelijk.
Het comité roept op: ,,Ben je zorgverlener en wil je ook jouw verhaal kwijt deze avond? Laat het ons weten via: [email protected]''. Zie: https://www.facebook.com/nationaalzorgfondsnop / en www.nationaalzorgfonds.nl