Help de wilde bij!

Pluimvoetbij
Pluimvoetbij
Foto: Petra Borsch

Iedereen kent de honingbij, maar wist je dat er daarnaast nog 537 soorten wilde bijen zijn die bijna 80 procent van de bestuiving voor hun rekening nemen? Dit maakt ze onmisbaar! Het is dus extra zorgwekkend dat de helft van deze soorten bedreigd is.

LELYSTAD, 15-03-2024 – Landschapsbeheer zet zich daarom in om geschikte leefgebieden voor deze bijen te creĆ«ren: plekken waar wilde bijen hun nesten kunnen maken en voldoende voedsel kunnen vinden. Dit zijn over het algemeen zonnige, zanderige plekken met genoeg beschutting.

Dit jaar gaat Landschapsbeheer aan de slag op verschillende locaties in Lelystad en de rest van Flevoland. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die mee willen helpen bij o.a. het snoeien, aanplanten en het verwijderen van planten op de grond.

Op woensdag 20 maart en 27 maart gaan we in Lelystad aan de slag op verschillende locaties. Later in het jaar worden ook op andere locaties in de rest van Flevoland en de Noordoostpolder werkzaamheden voor de wilde bij uitgevoerd. Houd hiervoor de agenda op onze website in de
gaten!

Lijkt het je leuk om mee te helpen en de wilde bij op deze manier te ondersteunen? Meld je dan aan bij Petra Borsch, [email protected]. Na aanmelding volgt meer informatie over de werkdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen