Otter betrapt bij Afvalzorg

otter wildcamera
otter wildcamera
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Afgelopen jaar heeft Landschapsbeheer Flevoland samen met Afvalzorg een plan uitgevoerd om de biodiversiteit op het grote terrein van deze afvalverwerker in Lelystad te vergroten. Anders maaien voor meer bloemen op het dijklichaam om het terrein en allerlei voorzieningen voor vogels en zoogdieren. En nu al zijn er leuke waarnemingen.

LELYSTAD, 14-03-2024 – Het terrein van Afvalzorg aan de Zeeasterweg in Lelystad bood ruimte genoeg voor allerlei aanpassingen. Zo heeft Landschapsbeheer een ooievaarspaal geplaatst en kasten voor kerkuil en torenvalk opgehangen. Omdat er regelmatig ijsvogels worden gehoord en gezien, is er ook een ijsvogelwandje aangelegd. En afgelopen november is een otterholt gerealiseerd. “Bij dit ondergrondse onderkomen voor de otter heb ik een wildcamera geplaatst,” vertelt Harold Boer van Landschapsbeheer. “Daarmee kunnen we zien wat er zoal rondscharrelt. Eerst kwamen er naast veel muizen en bruine ratten vooral reeën en vossen in beeld. Leuk, maar je hoopt natuurlijk op meer. En ja, afgelopen maand was het raak. Eerst liet een wezel zich zien. Dit kleine roofdiertje is best zeldzaam, dus daar werd ik al blij van. Een paar dagen later kwam een bunzing in beeld en als klapper vorige week een otter bij de otterholt. Of de otter ook echt gebruik gaat maken van de speciale otterwoning is afwachten,” besluit Boer vol enthousiasme, “maar deze waarneming is in ieder geval al geweldig.”

Zo blijken wat eenvoudige aanpassingen op een bedrijventerrein al snel leuke resultaten op te kunnen leveren. Landschapsbeheer denkt graag met en helpt u graag mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen