Samen voor natuur op de Natuurwerkdag

Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november worden door het hele land natuurklussen georganiseerd. Ook in de Noordoostpolder zijn verschillende plekken waar mensen de handen uit de mouwen kunnen steken. Snoeien, zagen, boompjes trekken, takkenrillen maken, er is voor iedereen iets te doen.

NOORDOOSTPOLDEER, 22-10-2023 – Op zaterdag 4 november gaan de groene vrijwilligers weer aan de slag op 2 mooie plekken in de Noordoostpolder.

In het Waterloopbos liggen verscholen in het groen de restanten van diverse oude modelplaatsen. De komende jaren worden enkele oude modelplaatsen gerestaureerd. Andere voormalige modelplaatsen behouden we voor hun natuurwaarde. Daarvoor moet de modelplaats open blijven en vrij worden gemaakt van de overdaad aan beplanting. Met als resultaat: de modellen zijn voor de bezoekers weer te bewonderen én is er weer volop open water voor libellen, juffers en ijsvogels.

In het Kuinderbos is het hoog nodig om de opslag te verwijderen van een prachtig heideterrein. Dit is een essentiële taak om het natuurlijke evenwicht te herstellen en de biodiversiteit te bevorderen. In je eentje is dat een enorme klus, maar met elkaar gaat het snel en is het ook nog gezellig. En na een productieve ochtend in de natuur, staat er een welverdiende beloning op je te wachten! Deze klus is ook heel leuk voor groepen, zoals scouting, burengroepen of verenigingen.

Samen maken vrijwilligers natuur mogelijk

“De Natuurwerkdag is een mooie manier om een keer te helpen en te kijken of vrijwilligerswerk ook iets voor jou is. Je ontmoet andere mensen en kan samen iets doen voor de natuur bij jou in de buurt. Je doet het op zo’n dag ook echt samen,” benadrukt Arda van der Lee, medewerker van Landschapsbeheer en coördinator van de natuurwerkdag in Flevoland. “Vorig jaar zijn in Flevoland meer dan 500 mensen enthousiast aan het werk geweest.”

Doe mee op 3 en 4 november

Wil je ook iets doen voor de natuur? Samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag gaan voor jouw groene omgeving? Zoek dan snel op www.natuurwerkdag.nl een natuurklus bij jou in de buurt en meld je aan. Veel locaties zijn leuk voor gezinnen, kinderen kunnen er volop snoeien, zagen en takken sjouwen. En ook even lekker spelen of klimmen tussen de takken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen