Groene tips voor tuin en erf

egel
egel
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Veel mensen denken aan het voorjaar, maar juist de herfst is een prima tijd om kleine of grote plannen te maken voor je tuin of erf. Landschapsbeheer Flevoland geeft je volop tips, die je ook bij on s op de website kan vinden. Maar je kunt ons ook bellen voor (gratis) advies. We komen graag langs om mee te denken.

FLEVOLAND, 19-10-2023 – Het najaar is ook een prima tijd om eens kritisch naar de bomen op je erf te kijken. Zijn ze nog gezond, leveren ze geen gevaar op voor vallende takken of misschien nog erger in de eerste herfststorm?

Verbeter de wereld, begin bij je tuin, erf of straat. Meer groen en minder tegels in je tuin zorgen ervoor dat het regenwater weg kan lopen. Bomen en planten zorgen bovendien voor meer schaduw en biodiversiteit in je tuin. Fijn voor jou, voor je planten en voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Het hoeft allemaal niet heel ingewikkeld te zijn. Verander wat aan de beplanting van je tuin. Kies een boom, heester, plant of bol die iets extra’s toevoegt. Voedsel voor insecten of vogels, als een nestelplek, waardplant voor vlinders of fijnstoffilter.

Heb je geen idee hoe dat in je tuin of op het erf aan te pakken? Pak de telefoon en bel Landschapsbeheer Flevoland met een vraag (0320 294939). Wij helpen je graag op weg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen