Cursus fruitbomen snoeien

Snoeicursus
Snoeicursus
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

De afgelopen jaren waren de snoeicursussen op diverse plekken in Flevoland een groot succes. Daarom organiseert Landschapsbeheer Flevoland dit najaar opnieuw de tweedaagse cursus ‘snoeien van fruitbomen’ op zaterdag 11 november en zaterdag 2 december van 9:30 uur tot 16:00 uur.

EMMELOORD, 16-10-2023 – Fruitbomen moeten regelmatig gesnoeid worden. Hoe doe je dat, waar let je op en hoe vorm je een jonge boom? Tijdens de cursus worden de basisprincipes van het snoeien uitgelegd en oefenen de deelnemers het snoeien in de praktijk. Naast een stukje geschiedenis zullen verschillende snoeitechnieken besproken worden, evenals het wegwerken van achterstallige snoei en onderhoudssnoei van oudere bomen. Na deze cursus kunnen de deelnemers zelf aan de slag, met hun eigen bomen of met de hoogstambrigade van Landschapsbeheer.

De 2 cursusdagen zijn opgebouwd uit een ochtend theorie en in de middag snoeien in de praktijk. We zijn deze dagen te gast bij het voedselbos in Emmeloord, Sportlaan 48. De cursus is gepland op zaterdag 11 november en zaterdag 2 december van 9:30 uur tot 16:00 uur. Na afloop krijgen de deelnemers een digitaal cursusboek. Er zijn wel kosten verbonden aan deelname; dit en meer kunt u vinden de agenda op de website van Landschapsbeheer (landschapsbeheerflevoland.nl). Daar kunt u zich ook aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen