Beleefweek Nationaal Park Nieuw Land van start!

Foto: noordoostpolder.nieuws.nl

Kom deze herfst in beweging in de natuur. Van 7 tot en met 15 oktober 2023 organiseert Nationaal Park Nieuw Land de eerste Flevolandse Beleefweek.  Een week vol activiteiten voor jong en oud om het nationaal park te ontdekken en ervaren.

FLEVOLAND, 07-10-2023 – Op 6 oktober opende Sjaak Kruis, voorzitter van Nationaal Park Nieuw Land, de eerste activiteit van de Beleefweek. Onder begeleiding van boswachter Wouter Wubben van Staatsbosbeheer en Gastvrouw van het Landschap Liselot van Steppin Lelystad ontdekte de groep per step de prachtige natuur van de Oostvaardersplassen. Tijdens de Beleefweek staan deze en andere leuke activiteiten op de agenda.

Eerste editie in Nationaal Park Nieuw Land

Kruis vertelt: ‘We zijn ontzettend trots op deze eerste editie van de Beleefweek in Nationaal Park Nieuw Land. Alle activiteiten stelden we zorgvuldig samen met Gastheren van het Landschap uit de omgeving. Dit zijn ondernemers die zeer betrokken zijn bij het nationaal park en het IVN-programma Gastheer van het Landschap hebben afgerond. De activiteiten staan allemaal in het teken van actief buitenleven: op het water, in het bos, op de grasvlaktes en in verschillende tuinen. We laten hiermee zien dat de natuur voor alle mensen iets te bieden heeft.’

Voor ieder wat wils

Voor iedereen is er wel iets te beleven in het jongste nationaal park van Nederland. Voor de fervente sporter, maar ook voor mensen die de natuur opzoeken voor ontspanning en rust. Zo kun je hardlopen, bijvoorbeeld tijdens de Oostvaardersrun, maar ook wandelen of kunst maken met natuurproducten. De vier gebieden van het nationaal park zijn te bezoeken; verken bijvoorbeeld het Markermeer en de Marker Wadden met een zeilboot, spot roofvogels in de Oostvaardersplassen of overnacht nabij de Lepelaarplassen.

Alle activiteiten zijn te bekijken op nationaalparknieuwland.nl/beleef.

Gastheren van het Landschap

IVN Natuureducatie werkt samen met Nationaal Park Nieuw Land om recreatieondernemers uit de omgeving te betrekken bij de ontwikkeling van het nationaal park. Tijdens de cursus Gastheer/-vrouw van het Landschap leren ondernemers het nationaal park nóg beter kennen. Zo worden ze opgeleid tot echte natuurbelevingexperts.

Tijdens de Beleefweek werken de Gastheren en Gastvrouwen van Nationaal Park Nieuw Land, de terreinbeheerders en IVN Natuureducatie samen om gasten en bezoekers een week lang het gebied te laten beleven. Voor de echte fanatiekeling die meerdere dagen wil genieten van de Beleefweek, is het mogelijk bij een van de Gastheren of -vrouwen van het Landschap te overnachten. Een onvergetelijke week voor bezoekers, omwonenden en ondernemers!

Na Nationaal Park Nieuw Land ook andere nationale parken ontdekken? IVN Natuureducatie organiseert jaarlijks de Beleefweek in diverse parken in het land.

 

Bron: https://www.ivn.nl/provincies/flevoland/nieuws/beleefweek-nationaal-park-nieuw-land-van-start/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen