Vrijwilligers paddentrek Kuinderbos gezocht

Pad
Pad
Foto: SBB

Ieder jaar organiseert Staatsbosbeheer in het Kuinderbos de paddentrek. Zo’n 500 basisschool kinderen komen de natuur dan een handje helpen door de padden en kikkers veilig over te zetten naar de Kuinderplas.

BANT, 25-01-2023 – Voor deze nuttige, leuke en leerzame activiteit zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Hoe gaat de paddentrek in zijn werk

  • Van tevoren wordt een schema gemaakt van de scholen die zich hebben aangemeld en de begeleidende vrijwilligers  op basis van beschikbaarheid.
  • Op de aangegeven dag meld de school zich om 9:00 uur bij de werkschuur aan de Hopweg 21 in Bant. U vangt samen met 1 of 2 begeleiders vanuit Staatsbosbeheer de school op. U verzorgt voor de kinderen een presentatie over de kikkers en padden en legt uit wat de bedoeling is.
  • Daarna gaat u met de kinderen en de begeleiders op pad. Langs de paddenschermen aan de Hopweg en Schoterweg zijn om de zoveel meter kokers ingegraven waarin de padden zitten. De klas wordt in groepjes opgesplitst en gaan steeds om en om langs de kokers op de padden en kikkers eruit te halen.
  • De padden en kikkers worden in emmers gedaan en aan het eind van de route langs de schermen wordt er naar de Kuinderplas gelopen waar de padden en kikkers worden uitgezet.
  • De route is ongeveer 4 km.
  • U bent ongeveer rond 11:00-11:30 uur terug bij de werkschuur.

Profiel

De paddentrek begint in februari/begin maart (temperatuur afhankelijk) en gaat door tot uiterlijk half april. Vanaf 1 maart helpen de schoolkinderen mee.

Bent u 1 of meerdere doordeweekse ochtenden per week in deze periode beschikbaar én heef u affiniteit met padden en kikkers? Meld u dan nu aan.

U wordt ingewerkt en desgewenst begeleid door boswachter of natuurgids van Staatbosbeheer.

We kunnen de paddentrek indien nodig Corona-proof organiseren. Mocht het echter door de ontwikkelingen op dit vlak toch niet mogelijk zijn om de paddentrek met de hulp van schoolkinderen door te laten gaan, dan lopen de vrijwilligers alleen de route.

Informatie/opgave: boswachter Harco Bergman [email protected] of 06-54957406.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen