Meer dan duizend handen in actie op Natuurwerkdag Flevoland

Sjouwen met riet
Sjouwen met riet
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Natuurwerkdag 2022 zit er weer op! Landschapsbeheer Flevoland kijkt terug op een geslaagde dag. Op 25 plekken in Flevoland hebben 544 deelnemers op 25 locaties met veel plezier gewerkt. Op vrijdag startte de Natuurwerkdag al op 5 plekken.

LELYSTAD, 08-11-2022 – Wethouder Sjaak Kruis van Lelystad hielp samen met Ronald Spanier, directeur Landschapsbeheer, een groep vrijwilligers bij de WUR die druk waren met snoeien en zagen. Ook een aantal basisscholen trokken erop uit. Op zaterdag konden op 20 andere locaties de groene vrijwilligers aan de slag. En dat deden ze.

Zoveel deelnemers betekent dat 1088 grote en kleine handen de natuur weer wat mooier hebben gemaakt. Deze groene vrijwilligers hebben samen de leefomgeving van wilde bijen, vlinders, kikkers, oeverzwaluwen en nog veel meer soorten weer wat verbeterd.

Daarmee is er een belangrijke bijdrage geleverd aan de biodiversiteit. De deelnemers maaiden, hooiden en trokken kleine boompjes uit om de bloemrijke veldjes voor wilde bijen en andere insecten in stand te houden. Ze stapelden de takken tot takkenrillen als schuilplaats voor kleine zoogdieren en vogels. Ook werden voor ringslangen broeihopen gekeerd.

De groene en maatschappelijke betrokkenheid van de vele vrijwilligers bij de groene leefomgeving is groot. Mede dankzij hen kan iedereen blijven genieten van de natuur en het karakteristieke Flevolandse landschap. Landschapsbeheer Flevoland ondersteunt de groene vrijwilligers op vele terreinen met hun kennis, kunde en gereedschappen. Maar zonder de vele gemotiveerde locatieleiders, die vrijwilligers weten te enthousiasmeren voor het werk in de natuur, zou de natuurwerkdag dit jaar niet weer zo’n succes zijn geworden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen