Koken en bakken in het voedselbos

Foto: eigen foto

In de Belgische barak aan de Sportlaan 48 te Emmeloord is een nieuwe keuken gerealiseerd. In deze keuken worden door vrijwilligers van Voedselbos Emmeloord kook- en/of bakworkshops georganiseerd.

EMMELOORD, 05-11-2022 – Alle workshops zijn gericht op:
 het werken met voedselbos-gerelateerde producten,
 biologische- en/of streekgebonden producten en
 pure basisproducten.

Dit kunnen workshops zijn waarbij een voedselbosproduct centraal staat, bijvoorbeeld daslook, rabarber, kruiden, pompoen en knolselderij. Daarnaast worden ook workshops gegeven die zich richten op een type gerecht of techniek, denk hierbij aan quiches, groentebouillon, sloffendeeg, groene salades of het inmaken van producten.

De workshops worden gegeven door voedselbosvrijwilligers die een passie hebben voor en vaardigheid hebben in koken en/of bakken. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op een reeds geplande workshop uit de agenda of zich met een eigen gezelschap aanmelden. De vrijwilligers kijken dan samen naar de wensen en wat het voedselbos op dat moment te bieden heeft.

Agenda

 Pompoen
Zaterdag 19 november van 13.00 uur tot plm. 17.00 uur
In deze workshop leer je twee manieren om pompoen te conserveren. Handig wanneer je grote hoeveelheden pompoen in één keer oogst! Je gaat samen aan de slag om een pompoensoep te maken en deze via wecken houdbaar te maken. Daarnaast ontdek je hoe lekker pompoen op zoetzuur is en waarbij je dit kan serveren. Aan het eind van de middag ga je naar huis met de potjes soep en ingemaakte pompoen. En natuurlijk krijg je ook de recepten mee!
 Yacon
Zaterdag 26 november van 13.00 uur tot plm. 17.00 uur
Als het weer het toelaat gaan we eerst de yacon oogsten; hoe groeit deze plant en hoe kun je zelf yacon in de tuin kweken. Daarna gaan we de keuken in om te ontdekken wat je allemaal met yacon kunt bereiden. Yacon is een veelzijdig product, dus we maken veel verschillende gerechten. Tot slot krijg je, naast de recepten, een kilo yacon mee om thuis verder te experimenteren.
 Knolselderij
Vrijdag 13 januari 2023 van 16.00 uur tot plm. 20.00 uur
In deze workshop gaan we diverse bereidingen maken met knolselderij. Veel mensen denken bij knolselderij aan snert, maar je kunt er zoveel meer mee. Laat je verrassen door de smaak als gevolg van verschillende bereidingen. Ook hierbij krijg je de recepten mee naar huis.

Bij de drie workshops uit de agenda is plek voor maximaal 4 personen, de kosten bedragen € 37,50 p.p. per workshop.

Heb je interesse in deelname aan een workshop of heb je vragen? Neem dan contact op met Aleida Ypma op 06 30 16 21 12 of [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen