Groene leerlingen helpen in Voedselbos Emmeloord

Takken sjouwen
Takken sjouwen
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

De leerlingen van groep 6 en 7 van de St.Josephschool uit Emmeloord waren deze week in het Voedselbos om boompjes te zagen en te trekken. Best een spannende klus, wanneer mag je nou zelf een boom omzagen? Gewapend met zaag en helm gingen de kinderen enthousiast aan de slag.

In een vak met lindes stond opschot van esdoorn. Een leuke en uitdagende klus voor de leerlingen om die te verwijderen. Na het zagen en knippen moesten de takken ook nog worden afgevoerd en tot een takkenril verwerkt worden.

Nadat de kinderen op de fiets bij het Voedselbos waren aangekomen, kregen ze eerst uitleg van Tiem van Veen, een zeer actieve vrijwilliger bij het Voedselbos. “De lindes hier zijn echt al grote bomen, ze staan elkaar wat in de weg. Daarom moeten er een paar deze winter worden weggezaagd. Dan komt er meer licht op de grond en al die kleine esdoorns gaan dan heel snel groeien” legde hij uit. “Dat willen we niet en omdat het er best wel veel zijn, is het heel fijn dat jullie ons komen helpen. Jullie kunnen de esdoorns mooi herkennen aan het handvormige blad.”

Het is mooi om te zien hoe betrokken de kinderen zijn” aldus Harold Boer, medewerker van Landschapsbeheer. “Kinderen die heerlijk bezig zijn in de natuur. Ja, dat vind ik fantastisch.” De school doet mee met het project ‘Groene Leerling’. Met dit project willen Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland basisschoolleerlingen ook tijdens hun ‘schoolloopbaan’ meer naar buiten krijgen, om te leren, om te bewegen, om te spelen, maar bovenal om hen te betrekken bij het groen in hun omgeving. Vandaag is dat weer prima gelukt.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Noordoostpolder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen