Vrijwilligers Groen Flevoland Festival leren een broeihoop maken

eieren ringslang
eieren ringslang
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

In het kader van het Groen Flevoland Festival worden groene vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Daarvoor organiseert elke groene organisatie (met beroepskrachten) en de Provincie één of meerdere speciale activiteiten.

FLEVOLAND, 14-10-2022 – Landschapsbeheer Flevoland organiseerde afgelopen maandag een spoedcursus broeihopen maken voor de ringslang.

Twaalf vrijwilligers van IVN, Staatsbosbeheer, Flevo-landschap, Natuur en Milieufederatie, Natuurmonumenten en Landschapsbeheer kwamen bij deze activiteit op bezoek. Een leuke manier om elkaar te leren kennen en om te leren hoe een ringslanghoop functioneert.

Daarbij werden, ondanks de regen, twee bestaande broeihopen gekeerd en meteen voorbereid voor het nieuwe seizoen.

In totaal kwamen er bijna 3000 (uitgekomen) eischalen uit de hopen tevoorschijn. Eischalen van de ringslangen die dit seizoen eieren hebben gelegd in deze broeihopen. Globaal betekent het dat 150 vrouwtjes van deze twee broeihopen gebruik hebben gemaakt. De ringslangdames hebben er namelijk geen enkele moeite mee om in dezelfde hoop eieren te leggen.

Met de opgedane kennis kunnen de vrijwilligers weer naar hun organisatie terug en, als ze dat willen, nu zelfstandig een broeihoop maken voor de ringslangen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen