Herplant bomen langs Gemaalweg Rutten

Aan de Gemaalweg in Rutten worden deze week bomen geplant in de berm tussen het fietspad en de weg. Geen monotone rij populieren, maar een mix van onder meer eik en els.

RUTTEN, 02-12-2021 – In maart 2020 heeft de provincie de 180 populieren laten kappen tussen het fietspad en de weg. De bomen waren aangeplant rond 1953 en waren inmiddels zo hoog en oud dat er bij harde wind regelmatig takken afbraken. Vanwege de veiligheid zijn toen alle populieren gerooid.

In maart en april van dit jaar is het betonnen fietspad gerenoveerd. Laatste onderdeel van de renovatie is het terugplanten van bomen in de berm tussen het fietspad en de weg. Hier wordt momenteel aan gewerkt.

Wat opvalt is dat het om verschillende soorten gaat. In het verleden is gebleken dat een concentratie van één soort gevoeliger is voor ziekten en plagen, zoals de overlast van de eikenprocessierups.

De oorspronkelijke aan de andere zijde van de Gemaalweg staan nog fier overeind. Bij harde wind en storm vallen uit deze bomen echter ook regelmatig takken die een gevaar op kunnen leveren voor het verkeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen