MTB route Kraggenburg ligt er tip top bij door werk vrijwilligers

Vrijwilligers MTB-route aan het werk in het Voorsterbos
Foto: Richard de Wit

Hakken en zagen, graven en kruien … vrijwilligers waren er vanmorgen in het Voorsterbos maar druk mee. Hun vrije zaterdag offeren ze graag op voor het onderhouden van de MTB route.

KRAGGENBURG, 20-11-2021 – De MTB route in het Voorsterbos ligt er weer tiptop bij. Een deel van het parcours werd vanmorgen aangepakt door de vaste vrijwilligersgroep. Gaten werden gevuld met zand en slechte plekken voorzien van boomstammetjes, die een soort van bruggetje of vlonderpad vormen, zodat iedereen weer veilig en met plezier, zonder af te hoeven stappen de route kan rijden.

Gebruikers zijn blij met vrijwilligers, die de route zo goed onderhouden. ‘Sommigen stappen zelfs even af als ze ons bezig zien om ons te bedanken’, vertelt één van de vrijwilligers.

De MTB route door het Voorsterbos is 21 kilometer lang. Op twee plekken kom je kleine hoogteverschillen tegen. Voor 95% fiets je over onverharde paden.

Gemarkeerde route

Het parcours is duidelijk gemarkeerd met gele routepaaltjes. Starten kan onder andere vanaf de Loswal in Kraggenburg, Recreatiepark De Voorst en Speelweide Voorsterbos.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen