Samen iets terug doen voor de natuur op Natuurwerkdag

Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Heb jij ook zo genoten van de natuur tijdens de lockdown? In november is het mogelijk iets terug te doen voor natuur bij jou in de buurt tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november kan je in het hele land en ook weer op meer dan 20 plekken in Flevoland meedoen aan mooie natuurklussen, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen of bomen zagen.

Alles dit jaar staat in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn er dan ook op gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren.

Ook vindt Landschapsbeheer het belangrijk om mensen te bereiken die graag een keer kennis maken met natuur en deze stap nog niet hebben kunnen óf durven maken. De organisatie roept dan ook op om iemand uit jouw nabije omgeving mee te nemen naar de Natuurwerkdag.

Denk aan je buurvrouw, neefje, tante of iemand van de sportclub. Iedereen is welkom! Naast dat je iets goeds doet voor de natuur, ontmoet je op de Natuurwerkdag ook nieuwe mensen. Geef je van tevoren wel even op via www.natuurwerkdag.nl.

Samen voor biodiversiteit

Tijdens de Natuurwerkdag kan je een bijdrage leveren om natuur in jouw omgeving te helpen. Dat is hard nodig, want het gaat niet goed met de biodiversiteit in ons land.

Sinds 1900 is er nog maar 15% over van de plant- en diersoorten die van oorsprong in Nederland voorkwamen. Ook is op dit moment een derde van de diersoorten in Nederland bedreigd, zoals de grutto, kievit en de helft van de bijensoorten.

De hulp van vrijwilligers in de natuur en het landschap is daarom hard nodig en onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden.

Doe mee op 5 en 6 november

Meedoen aan de Natuurwerkdag is een bijzondere belevenis. Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen, je helpt mee om onze natuur mooi te houden, je bent actief buiten bezig en het is ook nog gezellig.

De meeste locaties in Flevoland zijn ook leuk voor gezinnen, kinderen kunnen er volop snoeien, zagen en takken sjouwen. En ook even lekker spelen in het riet of klimmen tussen de takken. Een win-winsituatie dus.

Kijk snel op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over klussen bij jou in de buurt én meld je aan. De locatieleider weet dan hoeveel gereedschap, koffie, thee en versnaperingen hij/zij mee moet nemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen