Vier poldertuinen voor het laatst gezamenlijk open

De vier bekende poldertuinen zijn 14 en 15 augustus voor het laatst gezamenlijk te bezichtigen. Hierna sluiten De Tuinen van Lipkje Schat en De Goldhoorn Gardens voorgoed.

BANT/ESPEL, 02-08-2021 – In augustus is de zomer volop aanwezig in de vier Poldertuinen in Espel en Bant. Het is in deze tijd altijd genieten van geurige Vlinderstruiken, Bol-, Pluim- en Eikenblad Hortensia’s, Grootmoeders Oorbellen, Pindakaas struiken, Hibiscus, Rozen en planten zoals Anemonen, Andoorn, Bergamot, Dropplanten, Duizendknoop, Pimpernel, Vlambloemen, IJzerhard, Zilverkaarsen, Zonnehoeden.

Ook bijzondere sierdistels en prachtige grassen ontbreken niet. De tuinen zijn ware snoepwinkels voor bijen, hommels en vlinders en allerlei andere insecten. Zelfs de kolibrievlinder wordt hier dan regelmatig gespot. Ook vogels komen aan hun trekken: zij struinen rond op zoek naar onder andere zaden, bessen, slakken en… insecten. Ja, ook in een tuin is het vaak: eten en gegeten worden.   

Iedere tuin heeft zijn eigen sfeer en karakter

De vier boerderijtuinen zijn door de eigenaren zelf ontworpen en eigenhandig aangelegd: daardoor zijn ze totaal verschillend van elkaar; elke tuin heeft zijn eigen sfeer en karakter. U vindt er een veelvoud aan opvallende kleurrijke bladplanten, heesters en bomen in unieke combinaties in harmonieuze borders.

Op zaterdag 14 en op 15 zondag augustus zijn plantenliefhebbers welkom om te genieten van deze zomerse geur- en kleurenpracht. U kunt dwalen door hobbykwekerijtjes, een kleine schilderijen- en tuinkeramiek expositie bekijken en rondneuzen in een landleven winkeltje met mooie huis- en tuindecoraties.

De deelnemende tuinen zijn:

NB: Cheque de websites voor u van huis gaat; de tuinen zijn rolstoelonvriendelijk; er wordt entree gevraagd. 

Deze tuinenroute is ook prima op de fiets te doen: van tuin 1, via tuin 2 en 3 naar tuin 4 is ongeveer 20 km. 

NB. De Tuinen van Lipkje Schat en De Goldhoorn Gardens zijn dit weekend voor het laatst open: in 2022 kunt u hier niet meer terecht! 

De andere tuinen zijn na dit weekend nog open tot oktober. De Stekkentuin elke vrijdag en zaterdag, de Pegasushof alleen op afspraak. 

Meer info: [email protected]   

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden