Fietsroute ‘Over de oude Zeebodem’ geopend

Landschapsbeheer Flevoland heeft een nieuwe interactieve fietsroute samengesteld. In ‘Over de oude Zeebodem’ komen natuur en cultuurhistorie samen.

NOORDOOSTPOLDER, 06-07-2021 – De Noordoostpolder is de plek waar aardappelen, scheepswrakken, orchideeën, schokbeton-boerderijen, zwaaikommen, tulpen, kiekendieven en aquaducten samenkomen in het weidse polderlandschap. Deze nieuwe, interactieve fietsroute van ruim 50 km combineert dit allemaal.

De tocht voert tussen de akkers door langs vaarten en wegen, om dan vervolgens door het bos te leiden of door een prachtige natuurstrook. Op meer dan 25 verschillende interessante punten krijgt de fietser extra informatie over de geschiedenis van de polder, over het verre verleden en over de ontginning van de polder. En uiteraard ontbreekt ook de aandacht voor de natuur niet.

Belevingswaarde vergroten

Landschapsbeheer Flevoland ziet het ook als één van haar taken om bewoners en bezoekers kennis te laten maken met deze cultuurhistorische bezienswaardigheden.

Dat kan op diverse manieren; één daarvan is door deze objecten op te nemen in een interactieve fietsroute. De belevingswaarde van Flevoland zal hierdoor bij de bewoners en recreanten toenemen. Tevens treedt er een bewustwording op van de geschiedenis van de polder.

Fietsroute ‘Over de oude Zeebodem’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen