Schokland verrassend veelzijdig

Hoe lang is het geleden dat jij op Schokland bent geweest? En wat weet je van de geschiedenis van dit voormalige eiland? schokland.nl neemt je mee.

Schokland was het eerste monument in Nederland dat de status Unesco Werelderfgoed kreeg. Dat is inmiddels 25 jaar geleden en dus iets om bij stil te staan. Op de website schokland.nl wordt dat onder meer gedaan met een fotoserie Toen & Nu

Cultuur en natuur

Waarschijnlijk ken je van Schokland vooral de Middelbuurt met de kerk, het museum, de museumwinkel en de horeca. Met de coronamaatregelen tref je daar nu een dichte deur of moet je je bezoek reserveren Maar ook zonder reservering valt er genoeg te zien en te beleven.

Zo tref je bijvoorbeeld op de noordpunt de lichtwachterswoning en de reconstructie van de haven aan. Op de zuidpunt vind je de fundamenten van een laatmiddeleeuwse kerk. En daartussen liggen mooie paden voor een stevige wandeling of een ontspannen fietstochtje.

Deze paden vormen een verrassende afwisseling binnen het polderlandschap met rechte wegen. Daarnaast is het mooi om te zien hoe de wetlands ten oosten van het voormalige eiland zich ontwikkeld hebben. Neem een verrekijker mee en geniet van de vogels!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden