Lezingen over biodiversiteit in Flevoland

Het programma voor de nieuwe online lezingen van Landschapsbeheer Flevoland is bekend. In maart gaat Landschapsbeheer op drie dinsdagavonden (2, 9 en 23 maart) een online lezing over natuur en biodiversiteit verzorgen. Tijdens de presentaties is er ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen.

Op 2 maart staan de roofvogels en uilen van Flevoland centraal. Harold Boer van Landschapsbeheer neemt u kort en bondig mee in de wereld van de roofvogels en uilen die je tegen kunt komen in Flevoland. Welke roofvogel vliegt daar? Wat zit daar op dat paaltje? Van welke uil is die braakbal? Waar kunt u op letten om snel soorten te herkennen of juist uit te sluiten? Harold is in zijn vrije tijd actief bij de Roofvogelwerkgroep Noordoostpolder.

Op dinsdagavond 9 maart is het onderwerp: Hebben bijenhotels wel of geen nut? Welke wilde bijen maken gebruik van bijenhotels en wat kunnen wij voor deze bewoners doen? Hoe werkt zo’n bijenhotel eigenlijk? Zijn bijenhotels nuttig om te maken en neer te zetten? Zo ja, wat is dan de beste locatie? En is er verschil tussen een insectenhotel of een bijenhotel? Veel vragen worden tijdens deze online lezing behandeld. Petra Borsch is de presentator van deze lezing. Zij is als projectmedewerker bij Landschapsbeheer al vele jaren bezig met ecologisch groenbeheer en bijvriendelijke inrichting van groenstroken.

Zoogdieren in Flevoland komen aan bod op dinsdag 23 maart. Wist u dat je aan een zwemmende bever kunt zien of het een jonge of een volgroeide bever is? Maar is het wel een bever die daar zwemt of misschien toch een muskusrat? En wist u dat otterspraints (poep) naar vers gemaaid gras ruiken met een vleugje vis? Hoe zie je het verschil tussen een boommarter en een steenmarter? Dit soort interessante en soms grappige zaken komen deze avond aan bod in de lezing van Petra Borsch.

Deze lezingen zijn gratis en bedoeld voor alle groene vrijwilligers en andere geïnteresseerden in Flevoland. Aanmelden via [email protected] Per mail wordt een inlogcode toegestuurd die op de avond zelf toegang geeft tot de lezing. Graag uiterlijk één dag van tevoren aanmelden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden