Van klimaatstress naar klimaatactie

Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Eén op de vijf jongeren ervaart klimaatstress. Vooral het gevoel van machteloosheid speelt daarbij een rol. Om jongeren handvatten te bieden hoe ze hun stress om kunnen zetten in actie organiseert Landschapsbeheer Flevoland dit jaar het Groen Traineeship.

LELYSTAD, 13-02-2024 – In drie maanden organiseren de trainees onder begeleiding van Landschapsbeheer de Nature Impact Days: een weekend vol natuurklussen die écht impact hebben. Georganiseerd door jongeren, voor jongeren.

Jongeren zijn ondervertegenwoordigd in het groene vrijwilligers, aldus Jeroen Reinhold van Landschapsbeheer Flevoland. Uit onderzoek blijkt dat daar drie belangrijke redenen voor zijn: ze hebben er nog niet over nagedacht, het is ze nog niet eerder gevraagd of ze hebben er geen tijd voor. “Met het Groen Traineeship en de Nature Impact Days die we samen gaan organiseren willen we in ieder geval twee van de drie aangrijpen: jongeren laten nadenken over groen vrijwilligerswerk en hen uitnodigen om ons te helpen bij natuurklussen die er echt toe doen.”

“Juist jongeren spreken de taal van jongeren,” legt Jeroen uit, “daarom is het zo belangrijk om hen te betrekken bij het werven en organiseren van de Nature Impact Day. Daarin worden ze natuurlijk niet aan hun lot overgelaten. We ondersteunen ze met trainingen over bijvoorbeeld story telling, denken in vrijwilligersreizen, hoe je een natuurklus organiseert en begeleid en ze gaan met collega’s op pad om meer te leren over de natuur in Flevoland.”

Het Groen Traineeship start op woensdag 6 maart en vindt vanaf dan elke woensdag plaats op het kantoor van Landschapsbeheer Flevoland (botter 14 03) tot en met 19 juni. De Nature Impact Days worden georganiseerd in het weekend van 14 tot en met 16 juni. Aanmelden kan via de website van Het Groen Traineeship: Nature Impact Days Flevoland – Groen Traineeship In verband met de korte wervingstijd is het belangrijk om te vermelden dat bij minder dan 8 aanmeldingen het Groen Traineeship niet doorgaat. Voor vragen kan je terecht bij Josanne Ruitenberg ([email protected])

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen