Bedrijf op Urk keurt snorfietsen om naar bromfiets

Foto: archieffoto parelprojecten.nl

Sinds eergisteren moeten alle snorfietsers en eventuele passagiers verplicht een helm dragen en het is al duidelijk geworden dat daarom grote aantallen snorfietsers hun voertuig willen laten wijzigen naar een bromfiets. Daarvoor is een ombouwkeuring door de Rijksdienst voor het Wegverkeer nodig.

LANDELIJK, 04-01-2022 – Het ombouwen van een snor- (maximaal 25 kilometer per uur) naar een bromfiets (45 kilometer) is overigens niet verplicht. Ook nu kan een snorfiets gewoon als vervoermiddel gebruikt worden, maar dan met een helm op. Ombouwkeuringen kunnen in de meeste gevallen worden gedaan bij een RDW-erkenninghouder, wat veel sneller gaat dan op een RDW-keuringsstation. De erkenninghouder zit dichter in de buurt, zoals

L. Kramer Tweewielers

FOKSDIEP 53
URK

Erkenninghouders mogen zo’n ombouwkeuring alleen doen voor snorfietsen met een bepaalde Europese typegoedkeuring. Via de RDW-kentekencheck kunt u zien of uw snorfiets de juiste Europese typegoedkeuring heeft. Ook mag de snorfiets geen zogenoemde ‘belemmerende status’ hebben, zoals bijvoorbeeld een rijverbod of opgegeven als zijnde gestolen. Heeft uw snorfiets niet het juiste Europese stempel of is er sprake van een belemmerende status, dan kunt u een afspraak maken op een RDW-keuringsstation voor de ombouwkeuring.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen